Az atlatszo.hu ma egy remek cikkben foglalta √∂ssze, hogy mi√©rt is j√≥ az egyetemi rektor haverj√°nak lenni. Zs√≠ros megrendel√©sek egy az egyetemen oktat√≥ tan√°r csal√°di c√©g√©nek , akik persze m√°r √©vek √≥ta haverok. B√°r az √Ātl√°tsz√≥ azt nem √≠rta le, hogy az eml√≠tett Moln√°r L√°szl√≥nak van egy m√°sik c√©ge is, ami a Miskolci Egyetem egyik tansz√©k√©re van bejegyezve. Meg azt sem, hogy a pletyk√°k szerint L√°szl√≥ √≠rta a szen√°tus √°ltal megv√°lasztott g√©p√©sz rektorjel√∂lt - Dr.Ill√©s B√©la - rektori p√°ly√°zat√°t, ami m√°r a v√°laszt√°s elŇĎtt t√∂bb h√≥nappal k√©ziratk√©nt terjedt az egyetemen bel√ľl, de ez csak belsŇĎs pletyka. ( Hogy szokott rektort v√°lasztani Miskolc? arr√≥l itt olvashat)

Janu√°r 31-√©n jelent meg az Egyetemigazsag nevŇĪ, n√©vtelen szerzŇĎ √°ltal vezetett blogon egy √≠r√°s, mely azt √≠rja, hogy az √©vek √≥ta tart√≥ megszor√≠t√°sok, valamint az Arcadom-hoz √©s Gropius-hoz k√∂t√∂dŇĎ befejezetlen √©p√≠tkez√©s miatt s√≠nylŇĎdŇĎ Miskolci Egyetem Rektori Hivatala nem √©ppen sp√≥rol√≥san mŇĪk√∂d√∂tt az ut√≥bbi √©vekben. Mi t√∂bb, Patk√≥ Gyula kor√°bbi rektor fŇĎtan√°csad√≥ja, Moln√°r L√°szl√≥ Hexagon Family Bt nevŇĪ c√©ge ‚Äúa Miskolci Egyetem mŇĪk√∂d√©s√©vel kapcsolatos programkoordin√°ci√≥s, beruh√°z√°sokkal kapcsolatos tan√°csad√≥i, mŇĪszaki elemzŇĎi, oktat√°sszervezŇĎi √©s erre vonatkoz√≥ tan√°csad√≥i feladatok ell√°t√°s√°val lett megb√≠zva.‚ÄĚ

A blog szerint olyan egyetemi feladatokat is ehhez a c√©ghez szerveztek ki, mint a diplomaoszt√≥k, vagy kar√°csonyi koncertek szervez√©se, de fizettek tan√°csad√°s√©rt, ford√≠t√°s√©rt is a bt-nek ‚Äď 2006 √≥ta √∂sszesen 30.644.850 forintot. A t√∂rt√©net febru√°r elej√©n l√©pett magasabb szintre, mikor Prof. Dr. Patk√≥ Gyula rektor rendk√≠v√ľli sajt√≥t√°j√©koztat√≥t h√≠vott √∂ssze, melyen ki√°llt Moln√°r L√°szl√≥ mellett √©s ismeretlen tettes ellen feljelent√©st tett az √≠r√°s miatt.

A teljes cikk: http://atlatszo.hu/2013/04/26/mis…

A szerzŇĎd√©s itt

Advertisement